Цената на петрола се срина, барелът падна под $100

Причина за резкия спад са преговорите между Русия и Украйна

15.03.2022 | 07:34 Редактор: Тодор Петров
Цената на петрола се срина, барелът падна под $100

Петролът загуби близо една четвърт от стойността си седмица след като беше отчетен най-големият скок в цената от 14 години насам. Барелът суров петрол падна под 100 долара за първи път от началото на кризата в Украйна. 

Цената на горивото достигна своя пик от 140 долара за барел след информацията, че САЩ и Европа може да спрат да купуват на руски петрол. 

Като основна причина за резкия спад сега се посочват надеждите на инвеститорите към преговорите между двете воюващи страни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
ДАВИД СЕВРЮКОВ
преди 2 години
Може ли Русия да спре газта. Цялата газ е за 2,8% от БВП. Да Русия произвежда 10 пъти повече добавена стойност от газ спрямо САЩ, и 5 пъти повече от АЗЕРИТЕ И КАТАР заедно. Но какво са 10% от БВП на природни ресурси. 2020г. на всички държави падна БВП с 20%. Русия загуби 40% от БВП преди 8 години.Нацизмът е ционистко оръдие. На богатите евреи се дава паспорт да отидат в САЩ, като тоягата да го направят е антисиметизмът. Когато САЩ събира достатъчно злато, става Бретън Уудс, и войната свършва. Сигнализирай за неуместен коментар