И Абрамович спасява две свои яхти, които са на обща стойност $1 милиард

Активите на руския олигарх са замразени

12.03.2022 | 18:26 Редактор: Искра Ангелова
И Абрамович спасява две свои яхти, които са на обща стойност $1 милиард

Две яхти, собственост на руския олигарх Роман Абрамович, са отплавали на изток, след като Великобритания наложи санкции на милиардера.

Правителството на Обединеното кралство обяви, че активите на Абрамович са замразени, което означава, че неговите яхти и частни самолети са застрашени от това да бъдат конфискувани, пише Business Insider.

140-метровата яхта на Абрамович Solaris се намира до източния бряг на Италия, според сайта Marine Traffic. Не е ясно накъде ще плава Solaris. Яхтата струва 600 милиона долара, според SuperYacht Fan.

Междувременно другата яхта на Абрамович Eclipse също е отплавала на изток от Сейнт Мартин в Карибите от 21 февруари, показват данните на Marine Traffic. Тя е дълга над 160 метра и струва 700 милиона долара. Общата цена на яхтите е повече от 1 милиард долара, информира Money.bg.

След нахлуването в Украйна санкционирани руски олигарси като Абрамович се опитаха да преместят спасят своите яхти и частни самолети в опит да защитят активите си.

Абрамович има активи на стойност 13,7 милиарда долара, според индекса на милиардерите на Bloomberg и е собственик на ФК Челси. Миналата седмица той обяви, че продава клуба, но санкциите на Обединеното кралство означават, че той не може да осъществи продажбата.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК