Британското правителство санкционира жестоко Роман Абрамович

Олигархът е сред 7 руснаци, на които е наложено пълно замразяване на активите и забрана за пътуване

10.03.2022 | 12:08 Редактор: Здравко Черкезов
Британското правителство санкционира жестоко Роман Абрамович

Роман Абрамович е сред седемте руснаци, на които в четвъртък правителството на Обединеното кралство наложи пълно замразяване на активите и забрана за пътуване, информира Financial Times.

От "Даунинг стрийт" обвиняват собственика на "Челси" Абрамович, който има и израелско и португалско гражданство, че в продължение на десетилетия се е облагодетелствал финансово от близките си връзки с руския президент Владимир Путин.

Този ход моментално усложнява плановете на Абрамович да продаде "Челси" при положение, че милиардери от САЩ и други страни оглеждат футболния клуб за покупка.

Сред включените в новия санкционен списък са Олег Дерипаска, чието благосъстояние според правителството възлиза на 2 млрд. паунда, и Игор Сечин – главен изпълнителен директор на "Роснефт" и един от най-близките довереници на Путин.

В списъка са също Андрей Костин, председател на банка ВТБ, Алексей Милер, главен изпълнителен директор на "Газпром", и Николай Токарев, президент на руската държавна компания за тръбопроводи "Транснефт".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК