3 000 американци искат да защитават Украйна срещу руската инвазия

Сред доброволците има ветерани от бойните действия в Ирак и в други горещи точки по целия свят

06.03.2022 | 09:57 Редактор: Елеонора Танева
3 000 американци искат да защитават Украйна срещу руската инвазия

Три хиляди доброволци от САЩ са готови да пристигнат в Украйна, за да се противопоставят на руската агресия, съобщи агенция Укринформ като се позова на съобщение в Телеграм на въоръжените сили на Украйна.

Доброволците са готови да се включат в състава на международен батальон. Сред желаещите има ветерани от бойните действия в Ирак и в други горещи точки по целия свят.

Общо към Украйна се отправят 16 000 чуждестранни доброволци, информира "24 часа".

В Украйна се създава Интернационален легион за териториална отбрана. Той се състои от чужденци, които искат да се присъединят към съпротивата срещу руските нашественици и защитата на световната сигурност.

Те имат право да се присъединят към въоръжените сили на Украйна за военна служба по договор на доброволни начала, включително и в Силите за териториална отбрана.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 3
НЕ на войната
преди 2 години
@delon35 - прав си , че САЩ нямат работа в Украйна. Русия също няма работа там.Слава Богу доста по-малко от 85% в България подкрепят Русия.А ти щом си от подкрепящите - просто си поредния ботуш агресор. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 3
delon35@abv.bg
преди 2 години
Сащ нямат работа в О,краина.Достатъчно навредиха на о,краинците,с техните провокации.Ние 85%Българи сме с Русия и я подкрепяме. Подкрепяме Президента на Цяла Русия/вкл. Прибалтика, и О,краина/Вл. Вл. Путин.Господ да бди над него и да му даде прояснение,при осъсществяването на приобщаваните на О,краина към Русия. Сигнализирай за неуместен коментар