Boeing прекрати доставките за руските авиокомпании, Apple спря продажбата на продуктите си

Nike също преустановява доставките

02.03.2022 | 08:04 Редактор: Искра Ангелова
Boeing прекрати доставките за руските авиокомпании, Apple спря продажбата на продуктите си

Американският авиационен гигант Boeing обяви, че спира подкрепата си за руските авиокомпании и дейността си в Москва във връзка с нарастващия отпор срещу нахлуването на Русия в Украйна.

"Преустановихме основните си операции в Москва и временно затворихме офиса си в Киев. Преустановяваме също така услугите за доставка на резервни части и техническа поддръжка за руските авиокомпании. Докато конфликтът продължава, нашите екипи са съсредоточени върху осигуряването на безопасността на нашите сътрудници в региона", заяви говорител на компанията.

Техническият гигант Apple също обяви спиране на всички продажби на продукти в Русия.

"Спряхме всички продажби на продукти в Русия. Миналата седмица спряхме целия износ в нашия канал за продажби в страната", се казва в изявление на Apple, съобщава БГНЕС.

Производителят на iPhone също така обяви, че Apple Pay и други услуги са били ограничени, а руските държавни медии RT и Sputnik news вече не са достъпни за изтегляне извън Русия.

"Дълбоко сме обезпокоени от руската инвазия в Украйна и сме на страната на всички хора, които страдат в резултат на насилието", се допълва в изявлението.

Междувременно стана ясно, че и американският производител на спортни облекла Nike е спрял да доставя своите стоки в Руската федерация.

"В момента Nike не може да гарантира доставката на стоки на клиенти в Русия. Във връзка с това покупката на стоки на уебсайта Nike.com и в приложението Nike е временно недостъпна в този регион", пишат те.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК