Шолц: Русия се опитва да изтрие цяла Украйна от картата на света

Трябва да гарантираме, че този конфликт няма да се прехвърли върху други европейски нации, заяви той

24.02.2022 | 20:11 Редактор: Теодора Патронова
Шолц: Русия се опитва да изтрие цяла Украйна от картата на света

Германският канцлер Олаф Шолц осъди нахлуването на руския президент Владимир Путин в Украйна в обръщение към нацията, описвайки го като най-тежкия конфликт в Европа след Втората световна война.

"Свидетели сме на началото на война, каквато не сме виждали в Европа повече от 75 години", каза Шолц.

"Това е опит за насилствено изместване на границите в рамките на Европа, може би дори за изтриване на цяла страна от картата на света. В никакъв случай не трябва да се допуска този конфликт да се разпространи и в други части на Европа. При такова положение НАТО ще защитава своите страни членки", закани се германският канцлер, цитиран от БГНЕС.

"Трябва да гарантираме, че този конфликт няма да се прехвърли върху други европейски нации. Съгласен съм с американския президент и нашите европейски приятели, че трябва да предотвратим това с всичко, с което разполагаме", каза той в телевизионно обръщение към нацията.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Едно е да плещиш за вътрешна публика , а друго е да го направиш. При превъзходство на Русия във въздуха трябва да се разглеждат всички изказвания и на Джонсън и на други еврогейове като информационна флатоленция. Нищо вече не могат да доствят.Каквото и да се опитат, колоната ще бъде унищожена. Могат само да обогатят арсенала на ЛНР и ДНР със западно оръжие. В Германия май не разбират че може следващия Бундестаг да го събират в телефонна кабина. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
simodim
преди 2 години
Трябва. Фашистко - нацистка държава в центъра на Европа? Тоя кадрил вече веднъж Русия го игра.Сега проблемът е друг.На територията на Русия и Белорусия стоят голями резерви. За какво. Дали след Украйна няма да изпищят на умряло Германия и Полша. Твърде много се разпасаха някои бивши фашистки държави като Черхия, Словакия, даже Унгария. Да не би тези да не са били фашисти? Нищо никпй няма да достави в Украина вече.Руската авиация е във въздуха и всяка колкона ще бъде размазана за считани секунди Сигнализирай за неуместен коментар