В бойна готовност: Може ли да се определи дата за руска инвазия в Украйна?

При руско нашествие в Украйна се предполага, че ще загинат до 10 000 руски войници

06.02.2022 | 21:15 Редактор: Ваня Кузманова
В бойна готовност: Може ли да се определи дата за руска инвазия в Украйна?

По данни от американски източници, Русия е поставила в бойна готовност около 70% от войските, които са ѝ необходими за масирана инвазия в Украйна. През последните две седмици броят на батальонно-тактическите групи (БТГ) в граничния регион е бил повишен от 60 на 83, заявиха двама американски инсайдери пред агенция Ройтерс. Други 14 БТГ били на път за там.

Към момента на предполагаемата руска агресия, очаквана в периода след 15 февруари, земята в Украйна все още ще е силно замръзнала – а това е добра предпоставка за придвижването на танковете.

Броят на жертвите ще е огромен

Доказателства за тези твърдения не бяха представени, съобщава NTV. Според преценката на единия от американските инсайдери, броят на жертвите от украинска страна би могъл да стигне до 25 000 души.

При руско нашествие в Украйна се предполага, че ще загинат до 10 000 руски войници, а броят на жертвите сред цивилното население навярно ще е между 25 000 и 50 000 души. Прогнозира се също, че столицата Киев навярно ще падне в руски ръце само за няколко дни.

Според същите данни, американското правителство предполага, че евентуална руска инвазия ще прогони от родните им места милиони хора. В последно време Русия концентрира над 100 000 свои военнослужещи по границата с Украйна. Западът се опасява от масивно руско нашествие в Украйна, а от Москва отричат подобни намерения, пише DW

Германия отново отказва да изпрати оръжия

Междувременно германското правителство обсъжда с Литва изпращането на допълнителни германски войници в региона. Германската министърка на отбраната Ламбрехт обаче отново заяви, че Германия няма намерение да изпраща оръжия за Украйна, информира NTV. Идните дни канцлерът Шолц ще обсъди в Берлин заедно с държавните и правителствени ръководители на Естония, Латвия и Литва ситуацията около Украйна.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години