Пендаровски: Срещата ми с ОМО "Илинден" не нарушава Договора за добросъседство

Той лично работил за укрепването на диалога и за пълното прилагане на Договора

29.01.2022 | 19:40 Редактор: Здравко Черкезов
Пендаровски: Срещата ми с ОМО

Нито едно мое действие до момента, нито пък в бъдеще ще бъде насочено срещу Договора за приятелство и добросъседство, който беше подписан през 2017 г. между България и РС Македония.

Това заяви македонският президент Стево Пендаровски по повод острата реакция на българското външно министерство за неговата среща вчера с нерегистрираната у нас организация ОМО "Илинден", предаде БГНЕС.

Според Пендаровски срещата му не противоречи на Договора.

"Президентът Пендаровски смята, че всяка институция и в двете страни трябва да допринася за преодоляването на откритите въпроси. Той лично работи за укрепването на диалога и за пълното прилагане на Договора за добросъседство", пише в изявлението си македонския държавен глава. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
grainis
преди 2 години
Скъсване на всякакви отношения , затваряне на границата , анулиране на всички издадени досега БГ-Паспорти на Макета, и завеждане на Дела за Милиарди Евро, за обида и омраза в Хага - това са първите стъпки които Кире Ментата трябва да предприеме, вместо да се ръкува с ръце, които до вчера са горили Българския Флаг насред площада. Нека проверят в Турските Данъчни Книги от преди 500 години до 20 век, дали някъде пише МАКЕДОНЕЦ . Има гърци, българи, сърби, евреи, ***, и НИТО ЕДИН Македонец ! Сигнализирай за неуместен коментар