Русия причисли Навални към терористите, редом до талибаните и ИДИЛ

Мярката предвижда частично блокиране на банковите сметки

25.01.2022 | 17:07 Редактор: Здравко Черкезов
Русия причисли Навални към терористите, редом до талибаните и ИДИЛ

Руските власти внесоха опозиционера и критик на Кремъл Алексей Навални в списъка на физическите лица и организациите, които се занимават с терористична и екстремиста дейност.

Алексей Навални вече фигурира официално в черния списък на Федералната служба за финансов надзор "Росинформониторинг".В списъка са включени руски крайнодесни националистически организации и чуждестранни терористични групировки като "Ислямска държава" и талибаните.

Мярката предвижда частично блокиране на банковите сметки. Разрешено е теглена на 10 000 рубли или около 130 долара месечно за всеки неработещ член на семейството, информира БНР.

По-рано този месец в списъка бяха включени Леонид Волков, бивш ръководител на регионалните щабове на Навални и Иван Жданов, който беше начело на основания от опозиционера Фонд за борба с корупцията.

Волков и Жданов напуснаха страната, а двете организации бяха обявени за екстремистки и забранени на територията на Русия.

Миналия февруари Навални беше осъден на две и половина години затвор по обвинение в мошеничество и изтърпява присъдата си в наказателна колония във Владимирска област.

Очаквате ли да се стигне до военен конфликт в Украйна?

Да. Русия струпва много войски и ще нахлуе в Украйна, а НАТО ще отвърне светкавично.
18%
Не. Това е епизод пореден от борбата за влияние между Русия и САЩ.
70%
Не ме вълнува, важното е България да не пострада.
13%
Общо 2036 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК