Ад в Китай – в карантинни лагери затварят хора, съмнителни за Ковид-19

Заключват с тел контейнерите, в които са изолирани дори бременни и деца

12.01.2022 | 12:05 Редактор: Елеонора Танева
Ад в Китай – в карантинни лагери затварят хора, съмнителни за Ковид-19

В Китай борят пандемията с огромни карантинни лагери, в които настаняват хора, заподозрени, че са с Ковид-19. Това показват видеоклипове в социалните медии.

Комунистическата страна се опитва да изкорени вируса въпреки предупрежденията, че по-заразният вариант Омикрон прави стратегията за нулев Ковид невъзможна дори и при драконовските мерки, използвани от Пекин, пише Daily Mail.

Общо 20 млн. души в Китай вече са затворени в домовете си, без дори да имат право да си купят храна.

Анян, в който живеят 5,5 млн. души, беше блокиран късно в понеделник заради два случая на Омикрон. Смята се, че бременни жени, деца и възрастни хора са сред изпратените в лагерите в Сиан. Вътрешни хора споделят ужасите от задържането им.

Кадри, разпространени в интернет, показват хора в малки кутии, обзаведени с дървено легло и тоалетна. Те остават затворени там до две седмици. Споделят, че в мразовитите метални боксове са оставени с малко храна, информира БГНЕС.

Малко след полунощ на 1 януари на жителите на жилищния комплекс Mingde 8 Yingli е било съобщено, че трябва да напуснат домовете си и да влязат в карантинния център. Свидетел твърди, че в комплекса са пристигнали 30 автобуса, а според друг са били прехвърлени 1000 души. След това жителите са били оставени в автобусите в продължение на няколко часа.

Извън лагера мъж е бил пребит от работници, следящи за пандемията. Той е излязъл от дома си, за да си купи кифлички на пара.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК