Маските стават задължителни на закрити места и в транспорт и за деца във Франция

С 50 хил. е глобено частно лице за новогодишно събиране на 400 души в Гърция

02.01.2022 | 13:48 Редактор: Теодора Патронова

Масово тестване в Гърция заради бързото разпространение на варианта Омикрон. А Великобритания регистрира за пореден ден рекорден брой новозаразени. Във Франция от утре пък става задължително носенето на маски за деца над 6 години в транспорта и закритите пространства.

Опашки от желаещи да се тестват се извиха в Гърция. Част хората се тестват, защото за да отидат на работа в първия работен ден от новата година. ще трябва да предоставят негативен тест за коронавирус. Други пък се страхуват да не са се заразили по време на празниците. С 50 хиляди евро властите са глобили частно лице, което е организирало новогодишно събиране на 400 души. Затворени са и заведения заради неспазване на ограничителните мерки. Правителството съобщи, че отпуска помощи за заведенията, които останаха затворени поради мерките. Здравните власти в Гърция регистрират висока активност на варианта Омикрон, който обаче протича с по-леки симптоми. А в тежко състояние са хоспитализирани само носители на коронавирусния вариант Делта.

Отново рекорд на новозаразените във Великобритания. В последните седмици се наблюдава увеличение на заболелите заради бързото разпространение на варианта Омикрон. Хоспитализациите и починалите от заразата обаче остават на по-ниски нива в сравнение с предишните вълни на пандемията.

А във Франция разширяват мерките. Oт понеделник маските стават задължителни и за децата на възраст от 6 години нагоре в транспорта и закритите пространства.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК