Без нови ограничения във Великобритания, британците да се научат да живеят с коронавируса

Великобритания е една от най-тежко засегнатите от Ковид-19, с близо 149 000 жертви на пандемията

02.01.2022 | 08:34 Редактор: Теодора Патронова
Без нови ограничения във Великобритания, британците да се научат да живеят с коронавируса

Британският здравен министър Саджид Джавид заяви вчера, че въпреки нарастващия брой случаи на коронавирус, в Англия няма да бъдат налагани нови ограничения, освен като последна мярка, предадoха световните агенции. Здравният министър добави, че британците трябва да се научат да живеят с коронавируса.

Великобритания е една от най-тежко засегнатите от Ковид-19 страни, с близо 149 000 жертви на пандемията. Страната регистрира всеки ден рекордни равнища на нови случаи, като вчера беше съобщено за над 163 000 случая. Нараства и броят на постъпилите в болница, макар че властите подчертават, че вариантът Омикрон изглежда води по-често до по-леки форми на заболяване от варианта Делта.

"Броят на намиращите се в интензивни отделения и засега не следва тенденцията, която наблюдавахме миналата година по това време при вълната от Алфа", заявява Джавид в статия, публикувана вчера във в. "Дейли мейл". Той обаче призна, че здравната система ще бъде подложена на по-силен натиск през идните дни поради нарастването на хоспитализациите, съобщи БТА.

Страната е в много по-силна позиция благодарение на кампанията за поставяне на бустерни дози, поради което правителството реши да не въвежда допълнителни мерки в Англия по време на празниците. Властите в Шотландия, Уелс и Северна Ирландия обаче въведоха такива.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК