Бащата на убитата Хътчинс обвини Алек Болдуин за смъртта ѝ

"Отчасти е отговорен за стрелбата", заяви Анатолий Андросович

20.12.2021 | 10:13 Редактор: Здравко Черкезов
Бащата на убитата Хътчинс обвини Алек Болдуин за смъртта ѝ

Американският актьор Алек Болдуин, който случайно застреля операторката Галина Хътчинс на снимачната площадка, е отчасти отговорен за убийството ѝ, заяви бащата на жертвата Анатолий Андросович.

По-рано Болдуин заяви в интервю, че не е натиснал спусъка на пистолета, с който е убита операторката на снимачната площадка на филма "Rust". Според него стрелбата е била случайна и спонтанна.

"Не мога да разбера поведението на Алек. Защо е изтрил съобщенията си в Twitter, след като е станало ясно, че на репетицията е имало стрелба? Револверът е оръжие, което не стреля, преди да се натисне спусъкът, и Алек е отчасти отговорен за стрелбата", заяви бащата на Хътчинс пред британския таблоид "Сън", цитиран от БГНЕС.

Според Андросович, Болдуин явно е произвел изстрела. Ето защо не е ясно защо актьорът "не желае да понесе дори частична отговорност за смъртта ѝ". 

Болдуин стреля с пистолет, който изглежда е бил зареден с бойни патрони, на снимачната площадка на уестърна "Rust" на 21 октомври, докато репетира сцена. Родената в Украйна операторка Галина Хътчинс беше убита, а режисьорът Джоел Соуса – тежко ранен при инцидента.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК