Адвокат: Болдуин допусна грешка, давайки интервю след инцидента

Изказванията му може да бъдат използвани срещу него, Неама Рахмани

07.12.2021 | 20:25 Редактор: Здравко Черкезов
Адвокат: Болдуин допусна грешка, давайки интервю след инцидента

Американският актьор Алек Болдуин даде едночасово интервю за телевизионния канал ABC миналата седмица. Адвокати определиха това като потенциално грешна постъпка от негова страна, съобщава LA Times.

"Няма положителна страна за него относно правните последствия. Изказванията му могат да бъдат използвани срещу него, всеки го знае това. Но те не могат да бъдат използвани за защитата му, защото са в сферата на слуховете. Като актьор и като публична фигура, причините за интервюто не са правни. Но като адвокат, знам, че няма причина да даваш интервю като това. То може само да доведе до по-лоши резултати", коментира адвокат Неама Рахмани, цитирана от dnes.bg.

В интервюто си 63-годишният актьор и продуцент на Rust коментира, че никога не би натиснал спусъка, ако е насочил пистолета към някого. Той обясни, че е репетирал заедно с Халина Хътчинс, която бе убита, като именно тя му давала насоки как да държи оръжието с цел подсигуряването на по-добри кадри.

Според адвокат Джеф Харис ако разследващите органи все пак открият, че спусъкът е бил натиснат, това ще повлияе негативно върху доверието на всяка една от изречените от Болдуин тези.

Междувременно Алек Болдуин изтри един от акаунтите си в Twitter. Актьорът не обясни това си действие, като деактивира профила, от който бе и единствената му официална позиция по казуса със стрелбата.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК