Путин заговори за разпад на Русия: Ще е много по-кърваво от Югославия

Руският президент си припомни ситуацията отпреди 20 години

13.12.2021 | 10:55 Редактор: Здравко Черкезов
Путин заговори за разпад на Русия: Ще е много по-кърваво от Югославия

В случай на разпадане на Русия последствията ще бъдат много по-драматични и по-кървави, отколкото в бивша Югославия, заяви руският президент Владимир Путин в интервю, излъчено по телевизионния канал "Россия 1".

"Категорично може да се каже, че ще се чувстваме много зле, бихме се борили да оцелеем, вместо да увеличаваме раждаемостта. Трагичният пример с Югославия показва, че ако минем през същото нещо и познавайки манталитета на нашия народ и не само на руснаците, но и на всички народи, живеещи в Русия, конфликтите биха били много по-опасни и по-кървави, отколкото в Югославия", заяви Путин.

Той добави, че е имало много външен натиск върху Русия през 90-те години и че страната е загубила голяма част от суверенитета си по това време.

"Имаше много инструменти за натиск, Русия беше доста слаба, зависеше от различни финансови инструменти и механизми, политически и вътрешни. Със съжаление може да се каже, че тогава Русия загуби по-голямата част от суверенитета си", каза Путин.

Руският президент припомни ситуацията през 1999 г., когато беше министър-председател.

"Що се отнася до загубата на суверенитет, аз го видях, когато бях министър-председател през 1999 г., когато след началото на нашите бойни действия в Северен Кавказ мисията на Международния валутен фонд (МВФ) поиска да спрем операциите", разкри Путин, предаде "Фокус".

Той добави, че е попитал какво общо има МВФ с операциите в Северен Кавказ и му е казано, че това ще има отрицателно въздействие върху икономиката.

"Твърдяхме, че укрепваме нашата държавност и следователно създаваме възможност за по-ефективна работа в икономическата сфера, но нашите аргументи бяха игнорирани", подчерта Путин.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Директно от Бунке&#0
преди 2 години
Дагестан воюва с Чечня за да остане във РуZZката федерация, и Путин се отблагодари като забрани изучаването на всички етнически езици освен руZZкия, тотален езиков апартеид, Ако Тъмницата на народите се разпадне народите в нея само ще спечелят.А колкото до Югославия това се случи само заради нравствено-фашиски особености на нашите западно-балкански съседи особено Сърбите които РуZZия подкрепяше. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 2
Ради
преди 2 години
На Русия или на Руската федерация? Сигнализирай за неуместен коментар