Близо 100 хил. гърци се ваксинираха само за ден

Правителството раздава безплатни тестове

06.12.2021 | 11:08 Редактор: Здравко Черкезов
Близо 100 хил. гърци се ваксинираха само за ден

В Гърция ще бъдат раздадени безплатни тестове на гражданите, съобщават гръцките медии. Решението на правителството е част от мерките, с които управляващите се опитват да ограничат разпространението на Ковид-19.

Всички граждани - ваксинирани и неваксинирани, ще имат право на един безплатен тест, който могат да получат до 12 декември, пише "Та неа". От Министерството на здравеопазването уточняват, че целта на раздаването на тестове е да се направи по-добра епидемиологична картина на страната и да се избегне разпространението на вируса по време на Коледните празници.

След Нова година гражданите ще имат право да получат по още един безплатен тест.

Правителството насърчава гражданите да си направят тест до 12 декември, за да може евентуално да се ограничи вируса в периода на празниците.

Следващите две седмици са от ключово значение по отношение на мерките срещу Ковид-19, посочва "Етнос". Целта на правителството е запазване на стабилността на епидемиологичните показатели. Изданието пише и за възможността до края на декември да бъдат направени три милиона ваксинации, които включват първа и трета доза, предаде БТА. 

Безпокойство обаче буди фактът, че от интензивна грижа се нуждаят 715 души. Ако броят им нарасне още повече, натискът над здравната система отново ще извади на преден план предприемането на нови мерки, въпреки че налагането на локдаун не стои на дневен ред, отбелязва изданието.

Вчера в страната са направени 92 404 ваксинации, като с първа доза само за един ден са ваксинирани 35 895 души. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК