Хиляди гърци се ваксинират заради Омикрон, откриват нови пунктове за имунизация

Наближаващите празници също са стимул

03.12.2021 | 11:17 Редактор: Жаклина Иванова
Хиляди гърци се ваксинират заради Омикрон, откриват нови пунктове за имунизация

Здравните власти в Гърция откриха допълнителни пунктове заради повишения интерес към ваксинирането. То стана задължително за хората над 60 години и се предвиждат глоби за неспазването му. Същевременно нивото на интубираните пациенти в болниците достигна критични нива.

Въвеждането на задължителното ваксиниране за лица над 60 годишна възраст, както и съответната глоба от 100 евро на месец, засили интересът към имунизацията.

Поради заплахата от новия вариант Омикрон хиляди гърци се записват за ваксиниране. Вече има опашки пред центровете за имунизация, като над 70 хиляди на ден си поставят ваксина.

Днес се очаква Съветът на експертите за борба с пандемията да разреши поставяне на трета доза четири месеца след втората.

Говорителят на правителството Иконому заяви, че при създадената опасност от новия вариант на коронавируса не е изключено правителството да въведе задължително ваксиниране и на други групи от граждани, които се намират в рискова среда, информира БНР.

Наближаващите празници също са стимул за ваксиниране, признават в анкети гърците, които желаят да посрещнат новата година на обществени места.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК