Омикрон тласка Южна Африка към четвърта вълна, подготвят болниците

В повечето провинции вариантът доминира над новите инфекции

06.12.2021 | 10:10 Редактор: Искра Ангелова
Омикрон тласка Южна Африка към четвърта вълна, подготвят болниците

"Южна Африка подготвя болниците си за прием на повече пациенти, тъй като вариантът Омикрон тласка страната към четвърта вълна от заразяване с Ковид-19", каза днес в изявление президентът Сирил Рамафоса.

Според съобщението на Рамафоса, изглежда, че в повечето провинции Омикрон доминира над новите инфекции и призова повече хора да се ваксинират срещу Ковид-19, съобщи "Гардиън".

"В момента, когато страната навлиза в четвъртата вълна на Ковид-19, се наблюдава процент на заразяване, какъвто не сме виждали от началото на пандемията", каза той и добави, че през последната седмица броят на ежедневните заразявания се е увеличил пет пъти, цитиран от БГНЕС.

Въпреки че все още не е известно, какво влияние ще има вариантът Омикрон върху приема в болница, администрацията подготвя болничните заведения за прием на повече пациенти и проучва как може бързо да се осигурят лекарства за лечение на Ковид-19.

"Скоро ще свикаме заседание на Националния команден съвет за коронавирус, за да прегледаме състоянието на пандемията. Това ще ни позволи да предприемем всички необходими допълнителни мерки, за да запазим хората в безопасност и здрави", добави той. 

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК