На изпроводяк: Меркел налага ограничения на неваксинираните

Целта е да се предпази здравната система от колапс

02.12.2021 | 12:42 Редактор: Теодора Патронова
На изпроводяк: Меркел налага ограничения на неваксинираните

Германия е готова да ограничи хората, които не са ваксинирани срещу Ковид-19 и драстично да ограничи социалните им контакти, за да облекчи натиска върху все по-натоварените болници.

В едно от последните си действия като канцлер Ангела Меркел ще проведе разговори с 16-те регионални премиери на Германия в четвъртък, на които се очаква да се споразумеят за нови ограничения, включително допускане само на хора, които са ваксинирани или възстановени след боледуване, в ресторанти, театри и магазини от непърва необходимост.

Според проект на споразумение, изготвен от офиса на Меркел, ще има и по-строги ограничения за контактите за неваксинирани хора. Нощните клубове ще бъдат затворени на места с висок процент на заразяване и ще има строги ограничения за броя на зрителите на големи обществени събития.

Длъжностните лица бяха принудени да действат, за да се опитат да сдържат четвъртата вълна от вируса, която обхваща цялата страна, и да предпазят здравната система от колапс. 

Проектът на правителството също така включва предложение ваксините срещу Ковид-19 да станат задължителни за хората, работещи на места като болници и домове за грижи.

Властите се стремят да ускорят ваксинациите и искат да постигнат до 30 милиона ваксинации до Коледа, включително бустерни дози. Длъжностните лица искат значително да разширят кръга от хора, които могат да прилагат ваксини, включително да използват квалифицирани работници в аптеките и заведенията за грижи.

Четете повече по темата в bloombergtv.bg

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК