Евакуираха 10 българи от Южна Африка с румънски самолет

МВнР е осигурило транспортирането на сънародниците ни от Букурещ до Русе

30.11.2021 | 12:43 Редактор: Елеонора Танева
Евакуираха 10 българи от Южна Африка с румънски самолет

Десет наши сънародници са транспортирани миналата нощ от Република Южна Африка със съдействието на Министерството на външните работи. Те са напуснали страната с румънски евакуационен полет с румънски и други граждани на ЕС.

За организацията на завръщането на българските граждани в родината активно съдействаха посолствата ни в Претория и Букурещ, уточняват от МВнР.

Сънародниците ни са били втората най-многобройна група на борда на самолета след тази на румънските граждани. Те излетяха в 3:00 ч. на 30 ноември 2021 г. от международното летище на Йоханесбург с полет до Букурещ с техническо кацане в Момбаса, Кения.

Българското посолство в Букурещ е създало необходимата организация за посрещането на сънародниците ни в румънската столица и извозването им до Русе.

По информация на посолството ни в Република Южна Африка, във връзка с новооткрития щам на Ковид-19 Омикрон обстановката постепенно се нормализира. Чуждестранните авиокомпании, които бяха спрели полети, започват да ги възстановяват от днес.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК