Германия въведе задължителна ваксинация срещу Ковид-19 за здравните работници

Страната ще изисква отрицателен тест за обществения транспорт

19.11.2021 | 07:11 Редактор: Искра Ангелова
Германия въведе задължителна ваксинация срещу Ковид-19 за здравните работници

Редица държави затягат мерките срещу разпространението на коронавируса. Чехия и Словакия ще изискват тест за Ковид-19 на работното място от следващата седмица.

След рязък скок на новите инфекции през последните седмици, Гърция и Германия налагат нови рестрикции срещу неваксинираните, като ограничават достъпа им до обществени места. В Гърция от понеделник хората без ваксина ще могат да посещават закрити обществени места само с отрицателен тест.

Изискването важи както за заведенията, така и за спортни зали, театри, магазини и дори църквите. В цялата страна започват и засилени проверки за спазване на мерките.

По-строги мерки за неваксинираните и в Германия. За да използват обществен транспорт или да ходят на работа - те ще трябва да представят негативен тест за коронавирус.

На неваксинираните ще бъде забранен достъп до обществени места в райони, където броят на хоспитализираните е над трима пациенти на 100 000 души в последните 7 дни. За здравните работници в Германия се изисква задължителна ваксинация срещу Ковид -19.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК