Мъск попари Бърни Сандърс: Още си жив?

Сенаторът заяви, че "трябва да изискваме изключително богатите да изплатят справедливия си дял"

15.11.2021 | 10:03 Редактор: Здравко Черкезов
Мъск попари Бърни Сандърс: Още си жив?

Главният изпълнителен директор на Tesla Inc Илън Мъск влезе в спор с Бърни Сандърс в неделя, след като американският сенатор поиска богатите да плащат своя "справедлив дял" от данъците, предава Bloomberg.

80-годишният Сандърс, който безуспешно се бори за президентската номинация на Демократическата партия през 2016 и 2020 г., в събота написа в Twitter,  че "трябва да изискваме изключително богатите да изплатят справедливия си дял".

Мъск, чието състояние от 286 млрд. долара го превърна в мишена за привържениците на данъка върху богатството, отговори с остра язвителност: "Продължавам да забравям, че все още си жив".

Главният изпълнителен директор и милиардер, който вече беше разпродал акции от своята компания на общата стойност от 6,9 млрд. долара към 12 ноември, написа още: "Искаш ли да продам повече акции, Бърни? Просто кажи думата".

Туитът на Сандърс бе публикуван на фона на усилията на Вашингтон да увеличи данъците за свръхбогатите.

Демократите в Сената на САЩ разкриха предложение за облагане на акциите на милиардери и други търгуеми активи, за да помогнат за финансирането на програмата за социални разходи на президента Джо Байдън и за затваряне на вратичка, която позволява на собствениците на акции да отлагат данъците върху капиталовите печалби за неопределено време.

Четете повече по темата в Investor.bg

Снимка: Bloomberg L.P.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
Адски нагло от страна на Мъск Сигнализирай за неуместен коментар