Путин категоричен: Нямаме нищо общо с миграционната криза на границата на Беларус и ЕС

Жал ми е за децата на мигрантите, заяви руският президент

13.11.2021 | 11:55 Редактор: Елеонора Танева
Путин категоричен: Нямаме нищо общо с миграционната криза на границата на Беларус и ЕС

Руският президент Владимир Путин заяви, че Руската федерация няма нищо общо с миграционната криза на границата на Беларус и ЕС, съобщи ТАСС.

"Искам всички да знаят, че нямаме нищо общо с това. Всички се опитват по всякакъв повод да ни налагат каквато и да е отговорност без никаква причина", каза държавният глава в интервю с Павел Зарубин, водещ на програмата "Москва. Кремъл. Путин".

Президентът подчерта, че руските авиокомпании не превозват мигранти, които сега са на границата на Беларус и ЕС. 

"Ако има нарушение на закона, оставете правоприлагащите органи и специалните служби на тези страни да работят с тези групи. Те действат заедно със страните, през които мигрантите се опитват да влязат в Европа. Включително Беларус", добави Путин. 

Според него самите западни държави създават миграционни кризи.

"Не трябва да забравяме откъде идват кризите, свързани с мигрантите. Беларус ли е първооткривателят на тези проблеми или какво? Не, това са причините, които са създадени от самите западни страни, включително европейските страни, които  по естество са както военни, така и икономически", каза още Путин.

И уточни, че преди всичко му е жал за децата на мигрантите, които са на границата на Беларус и Полша.

"Въпросите са от хуманитарен характер, децата са малки. Честно казано, като ги гледам ми е жал за децата", каза Путин. И изрази надежда, че лидерът на Беларус Александър Лукашенко и германският канцлер Ангела Меркел скоро ще проведат разговор.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК