Локдаун за неваксинираните в Германия?

Чуват се все повече призиви за затягане на мерките

06.11.2021 | 21:30 Редактор: Тодор Петров
Локдаун за неваксинираните в Германия?

Покрай ръста на заразите в Германия – 183,7 на 100 000 души в рамките на седмица, се чуват все повече призиви за затягане на правилата за борба с коронавируса. 

Председателят на Федералната лекарска камара Клаус Райнхард се обяви за значително разширяване на изискването към хората да са ваксинирани или преболедували – например при посещението на ресторанти, масови прояви или кина. В краен случай биха били нужни дори мерки от типа на локдаун за неимунизираните.

Федералната провинция Саксония е първата, която от понеделник въвежда масово и задължително изискването "ваксиниран или преболедувал" в редица сфери – за достъп в заведенията на закрито, дискотеките, културните институции и местата за прекарване на свободното време.

Привърженик на по-строгите правила на работното място е баварският премиер Маркус Зьодер.

"Има нужда от задължително въвеждане на изискването ваксиниран, преболедувал или тестван на работните места в цяла Германия. А работодателите трябва да имат правото да питат и проверяват дали служителите им са имунизирани или тествани", заяви той, цитиран от DW.

Дебатите за задължителна всеобща имунизация също пламнаха отново. Членът на Германския етичен съвет Волфрам Хен е "за" въвеждането в национален мащаб на задължителна ваксинация за болногледачите. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 2 години
Това вече не го разбирам. Нали няма опасност за тях, нали и да се разболеят го карат леко! Сигнализирай за неуместен коментар