Германия кляка пред Ковид-19, нов рекорден брой заразени в страната

Новите случаи за денонощието са над 37 хиляди

05.11.2021 | 10:59 Редактор: Тодор Петров
Германия кляка пред Ковид-19, нов рекорден брой заразени в страната

Рекорден брой нови случаи на коронавирус бяха регистрирани в Германия второ поредно денонощие в Германия - над 37 хиляди, предаде ТАСС.

Досегашната пикова стойност от близо 34 хиляди новозаразени бе отчетена едва вчера. Предишният рекорд обаче бе поставен преди повече от половин година.

Институтът по вирусология "Роберт Кох", който е под шапката на германското министерство на здравеопазването, съобщи днес за 37 120 потвърдени заразени за изминалите 24 часа, срещу 33 949 през предходното денонощие.

От началото на пандемията в Германия, с население от 83 милиона души, са потвърдени близо 4,7 милиона заразени. Смъртните случаи в страната за изминалите 24 часа, свързани с коронавируса, са 154. Над 96 хиляди заразени са починали в Германия от началото на пандемията.

Епидемичната обстановка в страната се влошава. Седмичният индекс на разпространение на инфекцията (новозаразените на 100 хиляди жители за седемдневен период) е 169,2. Преди седмица той бе 130,2, предаде БТА.

При това в източни провинции като Саксония и Тюрингия този показател е около два пъти по-висок.

Около две трети от населението на Германия е напълно ваксинирано срещу инфекциозното заболяване, причинявано от новия коронавирус. Около 16,2 милиона германци, навършили 12 години, пък изобщо не са ваксинирани.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Автора на тази стати
преди 2 години
И пак при 80милиона население имат 150 починали. Но *** пише с очевидна гордост как ваксините са ненужни! Много тъпо поднесена информация и явен антиваксърски контекст. Сигнализирай за неуместен коментар