Елизабет II към световните лидери: Времето на думите свърши, трябват действия

Кралицата трябваше да присъства лично на конференция в Глазгоу, но медици ѝ препоръчаха да не пътува

02.11.2021 | 08:55 Редактор: Елеонора Танева
Елизабет II към световните лидери: Времето на думите свърши, трябват действия

Британската кралица приветства световните лидери на организираната от ООН климатична конференция в предварително записано видеообръщение, в което каза, че времето на думите се е превърнало във време за действие.

Тя изрази надежда, че конференцията ще е "един от онези редки случаи, когато всеки ще има шанса да се издигне над политическото злободневие и да прояви истинско държавничество".

"Историята е показала, че когато страните се обединят в името на обща кауза, винаги има надежда", заяви кралицата във видеопослание, заснето в петък в замъка Уиндзор.

Давайки публично воля на емоциите си, което тя рядко прави, кралицата заяви, че "не би могла да бъде по-горда" от факта, че делото на принц Филип за опазване на околната среда намира продължение в работата на най-големия им син принц Чарлз и неговия син принц Уилям, информира БТА.

95-годишната Елизабет Втора трябваше да присъства на срещата в Глазгоу, но се наложи да отмени пътуването, след като лекарите ѝ я посъветваха да си почива и да не пътува.

Наскоро кралицата беше подложена на изследвания и прекара една нощ в лондонска болница, което не ѝ се е случвало от години.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Трябват действия, но хората са в режим на потребление и скатаване ! Сигнализирай за неуместен коментар