Хората от Северозападна България са последни в ЕС по сърфиране в интернет

Най-висок дял възрастни потребители на интернет е отчетен във Финландия (96%)

11.10.2021 | 13:00 Редактор: Теодора Патронова
Хората от Северозападна България са последни в ЕС по сърфиране в интернет

В ЕС делът на хората във възрастовата група 16-74 години, използвали интернет всекидневно през трите месеца, предхождащи проучването на Евростат, е нараснал с 15 процентни пункта през 2020 спрямо 2015 година (от 65% на 80 процента).

През 2020 година по-голямата част от северните и западните региони на ЕС са съобщили за относително висок дял на възрастните, ползващи интернет всеки ден. Най-много са използвали мрежата европейските граждани, живеещи в големите градове.

Най-висок дял възрастни потребители на интернет е отчетен в Хелзинки-Усимаа във Финландия (96%), следван от Ховедстаден в Дания и Стокхолм, Швеция (и в двата града по 95%), както и в други два региона на Дания: Сиданмарк и Мидтиланд (с по 94 процента), информира БТА.

Най-нисък процент на възрастните, които всекидневно са използвали интернет през разглеждания период, е регистриран в Северозападния регион на България (53%), следван от Североизточния регион в Румъния (55%) и още три региона в България: Северен централен (също 55 процента), Югоизточен и Южен централен (и в двата 56%). 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК