Нови опасни предизвикателства сред децата в интернет

Експерти изтъкват нуждата от внимание като основна причина

13.09.2021 | 23:30 Редактор: Калина Донкова

Нова, още по-опасна игра в TikTok. След поглъщането на магнитни топчета и лягането на пешеходни пътеки, този път деца се гонят с електрически резачки. 

Жертва на тези предизвикателства стават главно деца, които не могат да преценят до каква степен поемат риск, обясни в предаването "Директно" Антоанета Василева от Центъра за безопасен интернет.

"Деца, които имат развити умения критично да възприемат информацията, която виждат или прекарват достатъчно време с роднини и близки, с възрастни хора и усещат тяхната подкрепа, страдат по-рядко от такъв тип подхлъзвания. За съжаление, децата, които са оставени сами да се отглеждат през лятната ваканция или са изпратени при баба и дядо, които трудно могат да ги контролират, естествено е, че са по-уязвими", каза още тя.

Василева изтъкна нуждата от внимание като основна причина подрастващите да участват в подобен тип опасни игри и предизвикателства. 

"Предизвикателствата наистина са доста сериозни. На някои хора може би, им се струва шега, но наистина те могат да струват живота на нашите деца. И тези т.нар. предизвикателства стават все по-опасни", изрази мнение Илия Михайлов, учител и блогър от Пазарджик.

Наскоро той стартира кампания, насърчаваща децата да излязат от балона на виртуалното пространство

Вижте целия разговор във видеото.


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 5 месеца