Pandora Papers: Путин с тайни активи в Монако, Бабиш с две вили за 12 млн. паунда

Хвърлят светлина и върху скритата имотна империя на краля на Йордания, оценена на над 70 млн. британски лири

04.10.2021 | 08:20 Редактор: Искра Ангелова
Pandora Papers: Путин с тайни активи в Монако, Бабиш с две вили за 12 млн. паунда

Журналистическо разследване разкри тайните богатства и сделки на 35 настоящи и бивши световни лидери и повече от 300 държавни служители от различни държави. Така наречените Pandora Papers хвърлят светлина върху скритата имотна империя на краля на Йордания, оценена на над 70 милиона британски лири. 

Документите също така свързват руския президент Владимир Путин с тайни активи в Монако. Разкриват и че чешкият премиер Андрей Бабиш не е декларирал офшорна инвестиционна компания, използвана за закупуване на две вили за 12 милиона паунда в южната част на Франция. 

Разследването е водено от Международния консорциум на разследващите журналисти, които се сдобиват с 12 милиона файла финансови документи. В продължение на 2 години екипът им работи с помощта на над 600 журналисти от целия свят. 

Все още не е ясно фигурират ли данни за български политици и представители на бизнеса.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
1
0 rate up comment rate down comment 1
Бай Васил
преди 2 години
Нищо вярно няма в "партенката", че Путин има скрити пари или имоти в Монако или която и да е офшорка. Прегледах англоезичните (американски) "източници" - всичко е на ниво "вероятно", "една жена каза", цитират се слухове отпреди 18 години за вероятна любовница, чиято дъщеря много му прилича и др.подобни жълтини, изсмукани от пръстите. Сигнализирай за неуместен коментар