Ковид-19 мутира - разпръсква се надалеч, настанява се директно в белите дробове

При Делта инкубационният период е по-кратък

02.10.2021 | 23:07 Редактор: Елеонора Танева
Ковид-19 мутира - разпръсква се надалеч, настанява се директно в белите дробове

Учените сравниха Алфа и Делта вариантите с предишни щамове на SARS-CoV2 и заключиха, че той еволюира и се приспособява за по-добро предаване по въздушно-капков път.

Повечето експерти са съгласни, че вирусът се разпространява чрез големи или през много по-малки капчици. Те се разпръсват на дълги разстояния и се настаняват директно в белите дробове, където SARS-CoV2 е най-опасен.

Ново проучване потвърди, че коронавирусът се променя по начини, които го правят по-опасен. Според учените, това откритие предполага необходимостта от усъвършенстване на маските за хората по време на масови събития, информира БГНЕС.

Сред основните характеристики на Делта е по-краткият инкубационен период от предишните видове на патогена. Това води до появата на допълнителни симптоми при пациентите, като например нарушения във функционирането на стомашно-чревния тракт.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 1
Stoyan
преди 2 години
Военни противогази - избора на новото поколениеhttps://***.youtube.com/watch?v=rq94M9nFvAE Сигнализирай за неуместен коментар
1
7 rate up comment rate down comment 3
Анти-ковидфашизъм
преди 2 години
Разпръсква се от НАТОВСКИТЕ БО...ЦИ от небето.Само и само да има умрели за да има паника,а от там ваксините.Пише си го в едни дебели книги които са писани преди доста време Сигнализирай за неуместен коментар