"Искаше да си купи свобода, а вече я няма": Словения на бунт след смъртта на 20-годишна

Момичето е починало от кръвоизливи и съсиреци в мозъка след ваксинация

30.09.2021 | 14:04 Редактор: Жаклина Иванова

Словения прекрати временно ваксинацията с Johnson & Johnson. Причината e, че след имунизация с препарата 20-годишно момиче почина от мозъчен кръвоизлив и тромбоза.

След смъртта ѝ хиляди хора излязоха по улиците на Любляна, за да протестират срещу здравната политика на правителството.

Лозунги, гласящи "Спрете Ковид фашизма" и "Свобода", се издигнаха в столицата на Словения. Демонстрантите опитаха да блокират ключови пътни артерии в града, но полицията посрещна намерението им със сълзотворен газ и водни оръдия.

Бащата на починалото момиче се присъедини към демонстрацията и произнесе реч.

"Тя искаше да си купи свобода. На 16 септември тя беше ваксинирана, за да не бъде ограничавана. Днес я няма вече. Тя беше на 20 години. Когато отидете да се ваксинирате, никой не ви предупреждава за възможни усложнения. Има само числа. Говори се за проценти. Моята Катя не беше процент. Беше Катя. Моя Катя", каза той.

20-годишната Катя е починала от кръвоизливи и съсиреци в мозъка, заявиха от Университетския медицински център в Любляна, където е издъхнала.

"Имаше кръвни съсиреци и кървене в мозъка едновременно. Опитахме всичко, което модерната медицина може да направи в такъв случай. Съветвахме се със специалисти", обясниха медиците.

Лекарите допълниха, че все още се установява дали ваксината е причината за трагедията, като уточниха, че има данни подобни тежки странични ефекти да се проявяват веднъж на 100 000 ваксинирани.

Докато тече проверката, здравният министър на Словения нареди да бъде преустановена имунизацията с Johnson & Johnson. Той обаче настоя, че ползите от имунизацията продължават да надвишават рисковете.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
41 rate up comment rate down comment 6
Георги
преди 2 години
Докога ще ни убиват с вируси от чемтрейлс, с ваксини, с гмо отрови, с радиация от 5джи трансмитерите, с честотни оръжия Хаарп, с войни и фалити на бизнесите... Всичко това е дело на няколко еврейски болни мозъци, трябва да го спрем! Сигнализирай за неуместен коментар
2
46 rate up comment rate down comment 14
анонимен
преди 2 години
Как веднъж на 100 000?! В офицялната статистика на ЕС пострадалите от бъркоча са 1 500 000 д. Половината от тях с трайни увреди и хоспитализация.15 000 са умрелите с призната причина за смъртта - експеримнталната течност.Ако включим и непризнатите и нерегистрирани случай..... Сигнализирай за неуместен коментар
1
78 rate up comment rate down comment 18
Анти-ковидфашизъм
преди 2 години
Тва е от фалшивите сертификати ха ха.Незнам колко глупав трябва да си за да се ваксинираш а още повече и детето си.Тази *** с бели манти скоро ще бъде осъдена.Ще се докаже,че ваксините не са за това за което са предназначени Сигнализирай за неуместен коментар