Словения спира ваксинациите с Janssen след смъртта на млада жена

20-годишната пациентка имала кръвни съсиреци и кръвоизлив в мозъка

29.09.2021 | 15:23 Редактор: Здравко Черкезов
Словения спира ваксинациите с Janssen след смъртта на млада жена

Словения спира временно от днес имунизацията срещу Ковид-19 с ваксината Janssen на Johnson & Johnson заради смъртта на млада жена, съобщи националната агенция СТА, позовавайки се на здравния министър Янез Поклукар, предаде Ройтерс.

Жената на 20 години, която неотдавна била ваксинирана срещу коронавируса, постъпила в клиничен център в Любляна.

"Пациентката имаше кръвни съсиреци и кръвоизлив в мозъка по същото време, процедурите в интензивното отделение не бяха успешни", казал пред СТА Игор Риглер, невролог в клиничния център. Той добавил, че не може да потвърди връзка с ваксинацията, но допуснал, че това е възможно, тъй като подобни случаи имало в чужбина.

Министър Поклукар каза, че не е запознат с детайли по случая.

"Не мога да коментирам, но са задействани процедурите за изясняване на всички обстоятелства около станалото", посочи той, предаде БНР.

Ройтерс посочва, че не са успели да получат коментар от Johnson & Johnson.

Препаратът Janssen е една от няколкото Ковид-ваксини, които се използват в Словения, която е членка на ЕС.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
8 rate up comment rate down comment 1
Даниел
преди 2 години
Знае се от миналата година че ваксините ще предизвикат следващата вълнаПлан появил се през Февруари-Март 2020---------------------Цели и планове на биотероризма (фалшивата пандемия):-Главна цел: Изграждане на едно световно правителство (НСР=New world order = електронен концлагер=царството на антихриста )-Създаване на страх чрез продажните медии в целия свят (у нас бТВ, БНТ, НОВА), за да се установи драконовски контрол и управление над масите-Осигуряване на военното разгръщане на ... Сигнализирай за неуместен коментар