Сертификат или отрицателен тест за коронавирус в Словения, за да работиш от вкъщи

Разходите за тестването се поемат от работодателя

21.09.2021 | 13:11 Редактор: Юлия Христова
Сертификат или отрицателен тест за коронавирус в Словения, за да работиш от вкъщи

Сертификат за ваксинация, преболедуван Ковид или отрицателен тест за коронавирус в Словения ще трябва да имат и работещите от вкъщи, съобщи министерството на труда.

Словения въведе Ковид сертификати за работа, влизане в търговски центрове, здравни заведения, пътуване с обществения транспорт освен за учениците, за различни услуги и обществени учреждения.

Министерството сега обяви, че от задължението да представят сертификат за ваксинация, преболедуван Ковид или негативен тест не са освободени и работещите от вкъщи.

Ако работещите от вкъщи нямат сертификат, те трябва да се тестват с бърз антигенен тест за самостоятелно тестване най-малко веднъж седмично, след което да изпратят на работодателя документ с датата на тестването, резултата от тестването и подпис. Разходите за тестването се поемат от работодателя.

Ако работещият не направи това, се смята, че е нарушил задълженията, произтичащи от работните отношения и работодателят може да го санкционира в съответствие със закона за трудовите отношения, обясниха от министерството, предаде БТА.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК