Лоша прогноза: Ковид-19 скъсява живота с 10 г.

Имаме нов естествен враг, заяви биологът Анча Баранова

28.09.2021 | 10:09 Редактор: Елеонора Танева
Лоша прогноза: Ковид-19 скъсява живота с 10 г.

Пандемията от Ковид-19 ще доведе до трайно намаляване на продължителността на живота с поне 10 години. Това прогнозира докторът по биологични науки и професор в Училището по системна биология към университета "Джордж Мейсън" (Вирджиния, САЩ) Анча Баранова.

"Докато хората са млади и имат имунитет се справят с коронавируса, дори и с многократни имунизации. С напредването на възрастта тялото все повече боледува и коронавирусът е една от тези болести, следователно средната продължителност на живота намалява. Човечеството бавно се примирява с идеята, че средната продължителност на живота намалява с десет години. Имаме нов естествен враг", каза тя, цитирана от БГНЕС.

Биологът не изключва възможността вирусът естествено да отслабне с течение на времето. На за близо 2 години, ако има такова отслабване, е почти незабележимо.

"Във всяка популация има естествен подбор. При хората също. След две или три поколения хората ще се справят по-добре с коронавируса, дори и без лекарства. Структурата на вирусите, които измъчват човечеството, също може да се промени, може би най-накрая грипът ще намалее", добави Баранова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Анти-ковидфашизъм
преди 2 години
А ваксините 2 пъти по-бързо и от ковид.НЕЩАСТНИЦИ ОТ ЕВРЕЙСКИЯ БАРДАК ЩЕ БЪДЕТЕ ОСЪДЕНИ И ЛИНЧУВАНИ Сигнализирай за неуместен коментар