Самолет Ан-26 изчезна от радарите в Русия

На борда му е имало шестима души - пилоти и техници

22.09.2021 | 14:46 Редактор: Искра Ангелова
Самолет Ан-26 изчезна от радарите в Русия

Самолет Ан-26 е изчезнал от радарите в Хабаровския край, предава TACC. Съобщението е получено в регионалния център за управление на кризи към Главното управление на Министерството на извънредните ситуации (МЧС) на Русия в 11:45 часа московско време.

Самолет Ан-26 е спрял да комуникира с наземните служби на 38 км от летище Хабаровск, по предварителни данни, в района на природния резерват "Хехцир". На борда му е имало шестима души - пилоти и техници. Те са извършвали технически полет над пистите на летището. Според информацията екипажът не е докладвал за неизправности на борда и излитането е протекло нормално.

Спасителите не са регистрирали аварийния радиомаяк на самолета. Самолетът Ан-26 е извършвал технически полет - проверявал е работата на наземните комуникационни системи, съобщава "Фокус".

Сред версиите за аварийна ситуация се вземат предвид грешките при пилотиране и метеорологичните условия. Хеликоптер на Федералната агенция за въздушен транспорт е ангажиран със търсене на самолета. Спасители от Амурския спасителен център са пристигнали в Хабаровск.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК