Курц: Може само ваксинираните да посещават заведения в ски курортите

Това ще се случи при влошаване на епидемичната обстановка

18.09.2021 | 11:30 Редактор: Тодор Петров
Курц: Може само ваксинираните да посещават заведения в ски курортите

Австрийският канцлер Себастиан Курц обеща, че ски сезонът в Австрия ще е безопасен от гледна точка на епидемията от Ковид, предаде ДПА. 

Ако положението с коронавируса се влоши, само ваксинираните гости ще имат достъп до заведенията, посещавани от скиорите, т.нар. апрески барове, каза Курц в интервю.

В Австрия над 70 процента от населението над 12-годишна възраст са ваксинирани, както и повечето туристи, отбеляза канцлерът. От тази гледна точна, нищо не пречи сезонът в австрийските зимни курорти да е безопасен, заяви той.

Миналата година, в началото на пандемията, популярният австрийски ски курорт Ишгъл, известен и с партитата си, стана огнище на коронавирусната инфекция, която оттам плъзна из Европа, припомня БТА.

Вчера в Австрия започна процес, в който близки на починали от Ковид-19, заразили се в Ишгъл, искат обезщетения от австрийските власти, които според тях не са взели мерки, за да предпазят здравето на хората там. Държавата не приема тези обвинения и казва, че властите са действали правилно, имайки предвид какво се е знаело тогава за инфекцията.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК