Заев: България понякога ни разочарова, но няма да ни възпре към ЕС

Според него трябва да има диалог на Балканите, да има разговори, да се постигат споразумения

16.09.2021 | 18:08 Редактор: Здравко Черкезов
Заев: България понякога ни разочарова, но няма да ни възпре към ЕС

България и българският народ подкрепят интеграцията на Северна Македония в ЕС, подкрепят целите Балкани в интеграцията в Европейския съюз и вярвам, че този път, въпреки че понякога знае как да ни разочарова, няма да ни възпира, защото няма нищо по-ценно от европейските ценности, в които вярваме. Нашите народи вярват в тези ценности.

Това каза македонският премиер Зоран Заев на съвместна пресконференция с косовския си колега Албин Курти.

Според него трябва да има диалог на Балканите, да има разговори, да се постигат споразумения. По този начин, смята Заев, "ще бъдем по-европеизирани, ще подобрим регионалното сътрудничество и ще укрепим пътя си към ЕС".

"В Западните Балкани шестте държави нямат алтернатива, освен членство в ЕС. Всяко двустранно, многостранно споразумение тук, в региона, е абсолютно в името на по-бързо и по-ефективно бъдеще в ЕС на всички наши страни", каза още Заев.

"Балканите вече не са буре с барут, Балканите вече не са бомба със закъснител. Балканите са Балкани на 21-ви век, ние днес и двустранно го потвърдихме с Република Косово, всички наши министри, ние, като премиери. Убеден съм, че диалогът, дипломацията, добрата мисъл, приятелството, ръката за помощ, са бъдещето на европейската част на Балканите", каза Заев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК