Почина легендарният френски актьор Жан-Пол Белмондо

Тъжната вест е съобщена от адвоката му

06.09.2021 | 17:45 Редактор: Десислава Атанасова

На 88 години почина актьорът Жан-Пол Белмондо. Една от най-обичаните френски кинозвезди оставя след себе си следа, не само заради незабравимата му усмивка.

В една от последните си публични появи на сцената на наградите "Сезар" през 2017 година Жан Пол Белмондо беше дълго аплодиран. И не само, защото винаги отказваше да се качи на тази сцена. Но тогава той благодари на най-близките си. И макар подпрян на бастун, това не промени осанката му. И въпреки че в последните 20 години се появяваше рядко. 

Дебютира в киното през 1957 г. с филма "Пеша, на кон и с кола". После прави някои от своите най-добри превъплъщения във филми от т. нар. "Нова вълна
" като "Лудият Пиеро", "Крадецът", "Сирената от "Мисисипи", "Доктор Попол", "Стависки"  и др.

Навремето дори възниква цяло направление, наречено "белмондизъм", защото неговите последователи копират жестовете, мимиките и начина на обличане на любимия си актьор.

От 60-те до 80-те години на миналия век той е буквално кралят на киното, събирайки близо 130 милиона зрители. Легендата на френското кино ще остане с образа от екрана - ръце в джобовете, усмивка, цигара в устата.

Често сравняван с Ален Делон и без да е красив колкото него, той печели не само публиката, и но и най-красивите жени на света - Джина Лолобриджида, София Лорен, Катрин Деньов, Жана Моро, Клаудия Кардинале.

Повече вижте в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


2
0 rate up comment rate down comment 0
Наблюдател
преди 2 години
1
0 rate up comment rate down comment 0
:(
преди 2 години