Папа Франциск се моли на Бог афганистанските бежанци да бъдат приети

Хиляди афганистанци чакат в т. нар. транзитни центрове, разположени в Катар, Германия и Италия

06.09.2021 | 09:55 Редактор: Юлия Христова
Папа Франциск се моли на Бог афганистанските бежанци да бъдат приети

Папа Франциск каза днес, че отправя молитви много страни да приемат афганистански бежанци, предаде Ройтерс.

Главата на Римокатолическата църква също така заяви, че е жизненоважно младите афганистанци да получат образование, което изглежда бе препратка към ограниченията, налагани в миналото от талибаните върху образованието на жените.

"В тези моменти на сътресения, когато афганистанците търсят убежище, се моля за най-уязвимите сред тях", каза папата при седмичната си благословия към вярващите.

"Моля се много страни да ги приемат и да защитят тези, които търсят нов живот", отбеляза духовният глава, който е изявен защитник на правата на бежанците и мигрантите.

Хиляди афганистанци, евакуирани от САЩ, чакат в т. нар. транзитни центрове, разположени в страни като Катар, Германия и Италия. Хиляди други се опитват да напуснат страната по суша през съседните страни като Пакистан.

"Моля се също така за разселените в други държави, нека те получат помощ и необходимата защита. Нека младите афганистанци получат образование, което е същностно благо за човешкото развитие", каза папа Франциск.

Когато по-рано талибаните бяха на власт в Афганистан, на жените не се позволяваше да работят, а на момичетата - да ходят на училище, пише "Монитор".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Фръц
преди 2 години
Моето уважение към папа Франциск, но.....държавата Ватикана е достатъчно богата, за да приеме 1000 - 2000 афганистански бежанци и така да даде пример на останалите богати държави!!! Сигнализирай за неуместен коментар