Радио "Китай": САЩ са най-голямата пречка в овладяването на пандемията

Американските разузнавателни агенции изфабрикували за 90 дни "доклад" за произхода на Ковид-19

01.09.2021 | 09:03 Редактор: Здравко Черкезов
Радио

За 90 дни американските разузнавателни агенции изфабрикуваха "доклад" за произхода на Ковид-19, в който обвиняват Китай във "възпрепятстване на международните проучвания" и призоваха международната общност да окаже "политически натиск" върху страната.

Като най-голямата държава, продължаваща да разпространява вируса, и неспособна да се пребори с епидемията, как САЩ могат да представят международната общност, пита Радио "Китай".

Наскоро над 80 страни изпратиха писма до СЗО, в които се противопоставят на политизацията на научното проучване за източника на коронавируса и защитават резултатите от първоетапните изследвания. Повече от 300 партии, обществени организации и мозъчни тръстове от над 100 държави и региони връчиха на секретариата на СЗО съвместна декларация против политизацията на научната работа, което показва международното единодушие по въпроса.

"Всъщност светът разбра още в началото, че проследяването на произхода на Ковид-19 от американските разузнавателни агенции е политически фарс", заявяват от Радио "Китай". 

По-лошото е, че американската страна има желание да обвърже произхода на вируса с Китай, което засилва расовата дискриминация и омразата в рамките на целия свят, и води до разделение и конфронтация в човешкото общество.

"Фактите доказват, че САЩ вече се превърнаха в най-голямата пречка за проследяването на произхода на новия коронавирус и овладяването на пандемията. Международната общност трябва да положи общи усилия за насърчаване на глобалната борба с пандемията и научното проследяване на източника на вируса", завършват от Радио "Китай".

Снимка: БГНЕС, архив

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК