България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Докладът за произхода на коронавируса – политическа инсценировка срещу Китай?

САЩ по подобен начин обявиха война на Ирак, посочи д-р Антония Първанова в "България сутрин"

25.08.2021 | 08:16 Редактор: Здравко Черкезов

Американските специални служби проведоха разследване за произхода на коронавируса. Докладът беше предаден на президента на САЩ Джо Байдън, но без конкретно становище.  

"Коронавируси има от хиляди години, хората боледуват от тях има документирани 6 големи пандемии. Но не това е най-важното. Вижда ми се много странно специални служби да се занимават с това дали един вирус е изкуствено създаден или естествено мутирал, преди да са се произнесли учените", заяви експертът по обществено здраве д-р Антония Първанова в студиото на "България сутрин".

Чрез този доклад САЩ се опитвали да дискредитират Китай, а д-р Първанова вижда паралели с начина, по който беше обявена война на Ирак през 2003 г.

"През 2000 г. президентът Буш заяви, че неговият приоритет е Ирак, а през 2020 г. Байдън – че неговият е Китай. На 5 февруари 2003 г. Колин Пауъл държа 76-минутна реч, с която се опита да убеди целия свят, че в Ирак има биологически, химически и съответно ядрени оръжия. Вследствие на доклад на специалните служби, уж базиран на иракски химик, с политическа инсценировка се стигна до една много тежка война", посочи експертът по обществено здраве пред Bulgaria ON AIR.

Според нея въпросът за произхода на коронавируса не е толкова важен за света.

"Разследване и за други неща трябва да се случи – за цялата масова истерия, която беше предизвикана в света. Много са нещата, които трябва да знаем за този вирус, не само как се е появил или е бил направен", категорична е д-р Първанова.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК