Проучване показа: Неваксинираните са 29 пъти по-застрашени да стигнат до болница

Ваксините пазят от тежко протичане на Ковид-19, показва анализът на данните

25.08.2021 | 23:33 Редактор: Елеонора Танева
Проучване показа: Неваксинираните са 29 пъти по-застрашени да стигнат до болница

Хората, които не са били ваксинирани срещу коронавирус в САЩ, са 29 пъти по-застрашени да стигнат до болница след заразяване с Ковид-19, в сравнение с ваксинираните граждани. Това показва проучване, публикувано от Центъра за контрол и превенция на заболяванията.

Анализът е на база проучване сред 43 127 души в окръг Лос Анджелис, диагностицирани с Ковид-10 между 1 май и 25 юли. 

Сред тях напълно ваксинираните лица представляват 25,3%, частично ваксинираните - 3,3%, а останалите 71,4% са граждани, които не са били ваксинирани. 

Проучването установи, че 3,2% от приетите в болница са били напълно ваксинирани, като от тях 0,5% са стигнали до интензивно отделение, а 0,2% са имали нужда от механична вентилация.  При тези с първа доза от ваксина срещу Ковид-19 - 6,2% са били хоспитализирани, 1,0% са били лекувани в интензивно отделение и 0,3% са били на механична вентилация. 

Сред неваксинираните броят на хоспитализираните пациенти е бил 7,6%, тези, прехвърлени в интензивно лечение - 1,5%, и тези, свързани с механична вентилация - 0,5%. 

"Тези данни показват, че одобрените ваксини осигуряват защита срещу инфекция със SARS-CoV-2 и тежък Ковид-19 в момент, когато Делта се предава толкова бързо от човек на човек", показват резултатите от проучването, цитирано от ТАСС.

По данни на университета "Джон Хопкинс" в Съединените щати са установени близо 38 милиона случая на коронавирусна инфекция, а жертвите са над 629,8 хиляди души. Страната е на първо място в света и по двата показателя.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 3
анонимен
преди 2 години
Проучването показва, че много лъжете! Сигнализирай за неуместен коментар