Обещаващо: Френско-австрийската ваксина Valneva показва чудесни резултати

При проучване в по-ранен етап ваксината е показала ефективност от над 80% срещу Ковид-19

24.08.2021 | 22:48 Редактор: Жаклина Иванова
Обещаващо: Френско-австрийската ваксина Valneva показва чудесни резултати

Президентът на френско-австрийската биотехнологична компания Valneva Франк Гримо заяви, че разработената от компанията ваксина срещу Ковид-19 може да покаже ефикасност от над 80% по време на късните етапи на нейните изпитвания.

"На базата на изпитвания от "Фази 1 и 2", се надяваме да имаме ваксина, която разполага с ефективност от повече от 80%. Тази ефективност на нашата ваксина срещу Ковид-19 ще трябва да бъде демонстрирана при изследванията във "Фаза 3", посочи Гримо пред BFM Business.

По-рано тази година от компанията Valneva заявиха, че при проучване в по-ранен етап ваксината е показала ефективност от над 90%.

От компанията през април обявиха, че ваксината, кръстена VLA2001, не причинява "никакви тежки нежелани реакции", припомни БНР.

"Изключително сме доволни от тези резултати, които ни довеждат крачка по-близо до предоставянето на инактивирана ваксина, за да помогнем на глобалната борба срещу Ковид-19. Светът се нуждае от множество ваксини, както и от бустерни възможности. Като се имат предвид потенциалните предимства, често свързани с цялостно инактивирани вирусни ваксини, ние вярваме, че VLA2001 ще има важна роля", заяви тогава главният изпълнителен директор на Valneva Томас Лингелбах.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 1
Анти-педали медийни
преди 2 години
Ваксините убиват хората го разбраха лъжите ВИ все повече НЕ помагат идйоти.ЕС са ви дали пари за лъжи,които вие сте ги усвоили но хората пак не искат да се ваксинират но вие тъпчете та тъпчете тая настинка Сигнализирай за неуместен коментар