Рекорден брой заразени в Австралия, удължават локдауна в Нов Южен Уелс

Нова Зеландия одобри ваксината на Pfizer при непълнолетни от 12 до 18-годишна възраст

19.08.2021 | 08:45 Редактор: Тодор Петров
Рекорден брой заразени в Австралия, удължават локдауна в Нов Южен Уелс

През последното денонощие Австралия е регистрирала рекорден брой нови случаи на коронавирус - 754. Новозаразените само в щата Нов Южен Уелс са 681.

Въведеният неотдавна в Нов Южен Уелс локдаун ще бъде удължен поне до 28 август, по подобие на аналогичната мярка, наложена в щатската столица Сидни.
53 процента от жителите на щата вече са получили поне една доза ваксина срещу Ковид-19, а 28 на сто са напълно ваксинирани.

От началото на пандемията в Австралия, с население от 25 милиона души, са потвърдени над 40 700 случая на коронавирус. 972 човека са починали.

Новозеландският премиер Джасинда Ардърн обяви, че властите са одобрили използването на ваксината срещу Ковид-19 на американската компания Pfizer при непълнолетни от 12 до 18-годишна възраст, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Агенцията отбелязва, че това е станало в момент, когато страната се бори с ново огнище на коронавирус. Разширяването на обхвата на ваксинационната кампания "е безопасно и правилно", подчерта Ардърн.

Нова Зеландия влезе в локдаун във вторник след откриването на първия от близо половин година случай на предаване на коронавируса в страната. Броят на заразените в новото огнище достигна 21, като 11 от случаите са регистрирани през последното денонощие.

От началото на пандемията в Нова Зеландия, с население от 4,9 милиона души, са потвърдени около 2580 случая на коронавирус. 26 човека са починали.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК