В Сингапур изплатиха над половин милион компенсация за странични ефекти от ваксините

Сред най-честите случаи на лечение са свързани с нарушения на нервната система

17.08.2021 | 22:50 Редактор: Искра Ангелова
В Сингапур изплатиха над половин милион компенсация за странични ефекти от ваксините

Властите на Сингапур платиха 782 000 сингапурски долара (575 300 USD) като компенсация на местни жители, които са имали сериозни странични ефекти след ваксинация срещу коронавируса. Това съобщи във вторник вестник The Straits Times, позовавайки се на представители на Министерството на здравеопазването на републиката.

Най-високите плащания - 225 хиляди сингапурски долара (165,9 хиляди долара) - са получени от двама души, включително 16-годишен тийнейджър, който е получил сърдечен арест след първата доза ваксина от консорциума BioNTech и Pfizer, съобщиха от ведомството. "От началото на годината 144 души са получили обезщетение", допълват от Министерството на здравеопазването.

Според изявлението на министерството най-честите случаи на лечение са свързани с остри алергични реакции, нарушения на нервната система и сърдечно-съдови заболявания, информира "Фокус".

Сингапурският орган за здравни науки заяви в понеделник, че повече от 7,5 милиона дози лекарства са приложени в страната като част от правителствената програма за ваксинация. Според ведомството "са регистрирани 389 случая на странични ефекти, което е 0,005%".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК