Застрахователи "изгоряха" с над $40 млрд. заради природните бедствия

2020 г. се очертава като най-тежката през последното десетилетие

13.08.2021 | 18:29 Редактор: Елеонора Танева
Застрахователи

2021 г. се очертава като най-лошата за застрахователните компании от десет години насам, пише Financial Times.

Зимната буря "Ури" в Северна Америка е нанесла на застрахователните компании загуби за 15 млрд. долара, най-големия удар за подобно събитие в историята.

Само в Германия застрахователните компании очакват искове за 4,5 – 5,5 млрд. евро от опустошителните наводнения миналия месец. Застрахователният брокер Aon прогнозира, че това вероятно ще е второто най-скъпо природно бедствие в Европа през последните 40 години, отстъпвайки само на щетите от земетресението в Ирпиния, Италия, през 1980 г., информира investor.bg

Само в Германия застрахователните компании очакват искове за 4,5 – 5,5 млрд. евро от опустошителните наводнения миналия месец. Застрахователният брокер Aon съобщи в сряда, че това вероятно ще е "най-скъпото климатично събитие и на второ място сред най-скъпите природни бедствия в Европа през последните 40 години" след коригирането към инфлацията, отстъпвайки само на щетите от земетресението в Ирпиния, Италия, през 1980 г.

Глобалните икономически загуби от природни и човешки бедствия, които включват застраховани и незастраховани щети, са достигнали 77 млрд. долара през първото полугодие, което е под 10-годишното средно равнище.

Близо 4500 души са изгубили живота си или са изчезнали при тези събития, съобщава Swiss Re.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК