Ваксината на Pfizer е много близо до пълно одобрение в САЩ

Разпространението на силно заразния Делта вариант води до нов скок в инфекциите

04.08.2021 | 09:06 Редактор: Жаклина Иванова
Ваксината на Pfizer е много близо до пълно одобрение в САЩ

Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) се стреми да предостави пълно одобрение за ваксината срещу Ковид-19 на Pfizer/BioNTech до началото на септември, съобщи "Ню Йорк Таймс", позовавайки се на източници, запознати с въпроса.

FDA даде разрешение за спешна употреба на ваксината на Pfizer в края на миналата година. Пълното ѝ одобрение от FDA може да подтикне повече американци да се ваксинират срещу коронавируса, тъй като подобно разрешение може да намали страховете им относно безопасността на ваксината.

Неофициалният срок за одобрение от страна на агенцията е 6 септември - Ден на труда в САЩ, пише още американското издание.

През миналата седмица президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че очаква FDA да вземе това решение до началото на есента. В петък пък от FDA заявиха, че агенцията се придвижи възможно най-бързо по въпроса за пълното одобрение на ваксината на Pfizer.

Междувременно разпространението на силно заразния Делта вариант на коронавируса води до нов скок в инфекциите, като Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) отчитат нарастващ брой случаи в близо 90% от юрисдикциите на САЩ, предаде БНР.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК