Внимание: Миконос, Санторини и Родос в тъмночервената зона на Ковид-19

Пътуванията до и от регионите не са препоръчителни

29.07.2021 | 23:29 Редактор: Десислава Атанасова
Внимание: Миконос, Санторини и Родос в тъмночервената зона на Ковид-19

Южните гръцки острови в Егейско море бяха отбелязани като "тъмночервени" на картата на Ковид-19 на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията в четвъртък след нарастване на инфекциите, което означава, че пътуванията до и от региона не са препоръчителни .

Групата от 13 острова включва най -популярните дестинации в Гърция за чуждестранни туристи - Миконос, Санторини и Родос, които привличат милиони хора всяко лято.

Гърция разчиташе на популяризирането на "острови без коронавирус", за да привлече посетителите това лято, надявайки се, че възобновяването на международните пътувания ще съживи нейната жизненоважна туристическа индустрия след най-лошата от десетилетия 2020 година. Въпреки силния юни по отношение на притока от туристи, несигурността за това как ще се развие сезонът остава, предава БГНЕС.

Германия и Великобритания са най големите източници на посетители в Гърция.

Тъмночервените зони на картата на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията помагат да се разграничат зоните с много висок риск, а също така помага на държавите-членки на ЕС да спазват правилата, изискващи тестване при заминаване и карантина при връщане.

Миналата седмица Крит, най-големият остров в Гърция и друга популярна дестинация, бе поставен в тъмночервената зона. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК