Pfizer започна тестване на ваксина срещу Делта мутацията на Ковид-19

Делта вариантът е по-заразен и се смята, че е причина за скорошния скок в случаите на коронавирус в редица държави

28.07.2021 | 18:19 Редактор: Жаклина Иванова
Pfizer започна тестване на ваксина срещу Делта мутацията на Ковид-19

Компаниите Pfizer и BioNTech обявиха в сряда, че възнамеряват през август да оценят имунния отговор и безопасността на тяхната коронавирусна ваксина, която е "специално проектирана да бъде насочена към варианта Делта на коронавируса", който е по-заразен и се смята, че е причина за скорошния скок в случаите на Ковид-19 в редица държави.

Междувременно компаниите ще обсъдят потенциална бустерна трета доза от настоящата им ваксина срещу Ковид-19 с лекарствените регулаторните агенции, като подаването на молба за разрешение за спешна употреба се очаква също през август.

"Продължаваме да вярваме, че вероятно ще се наложи бустерна трета доза в рамките на 6 до 12 месеца след пълната двудозова ваксинация, за да се поддържат най-високите нива на защита", заявиха официални представители на Pfizer по време на конферентен разговор след публикуването на последния финансов отчет на компанията.

Производителят на лекарства обяви, че допълнителната доза след настоящия двудозов режим на ваксинация срещу Ковид-19 произвежда неутрализиращи титри на антитела срещу Делта варианта, които са 5 пъти по-високи от получаваните след две дози при по-младите хора и 11 пъти по-високи след получаването на две дози при по-възрастните хора, предаде БНР.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
не е медицинско
преди 2 месеца
Абе, най-добре всеки месец се боцкайте с по един Пфайзер и всичко ще наред. А някои милиардери ще станат мултимилиардери.... Сигнализирай за неуместен коментар