Англия ще премахне карантината за напълно ваксинираните от ЕС и САЩ

Правителството ще признае ваксинационните сертификати

28.07.2021 | 07:45 Редактор: Тодор Петров
Англия ще премахне карантината за напълно ваксинираните от ЕС и САЩ

Англия е готова да отвори своите граници още следващата седмица, като позволи на напълно ваксинирани пътници от ЕС и САЩ да влизат в страната без карантина, съобщи "Таймс".

Очаква се министрите да одобрят плановете днес, след твърдение, че Борис Джонсън е обезпокоен, че ЕС изпреварва Великобритания по отношение на разрешението за международни пътувания. Изследвания на Световния съвет за пътувания и туризъм показват, че икономиката губи 639 милиона британски лири на ден заради натиска върху входящия туризъм.

На страни извън ЕС и САЩ може да бъде разрешено входящо пътуване без карантина на по-късна дата. От 19 юли напълно ваксинираните жители на Великобритания могат да пътуват до и от страни от правителствения жълт списък без карантина при завръщането им. Правото обаче е отказано на тези, които са били ваксинирани извън Великобритания.

Съгласно новите планове, правителството ще признае ваксинационните сертификати, издадени специално в ЕС и САЩ. Това включва цифровия сертификат Ковид-19 на ЕС. 

Първоначално ще се прилага само при влизане в Англия, но другите администрации вероятно ще го последват.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК